Hírek

Nagy siker a VOLT-os stand
2016. július 04. 07:45
A július 2-án befejeződött VOLT Fesztiválon felállított tűzvédelmi bemutató stand hatalmas sikernek bizonyult: naponta több mint százan látogatták meg.

A soproni 2016. évi Telekom VOLT Fesztiválon a tűzoltói szakmába való szélesebb körű betekintés lehetősége, és a tűzoltói hivatás népszerűsítése céljából a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közreműködésével tűzoltó szakmai programokra került sor.

Ezek során számos érdeklődő ölthetett magára tűzoltó bevetési védőruházatot, s kezébe véve „élesben” próbálhatta ki a feszítő-vágó berendezés használatát, vagy légzőkészülékkel a hátán tapasztalhatta meg a füsttel telített helyiségekben való korlátozott látótávolságot, s az ezzel járó nehézségeket. A mentő tűzvédelmi feladatokba való belekóstolás mellett prevenciós jelleggel került sor a konyhai étolaj tüzek helytelen – vízzel való – oltásának bemutatására is; amely tanulságos, rendkívül látványos és sokak számára döbbentet kiváltó demonstrációnak bizonyult.

Fertőszentmiklós ÖTE a fesztivál idejére biztosított egy Mercedes B 1113 típusú gépjárműfecskendőt, aminek következtében az érdeklődők megismerhették azokat az alapvető felszereléseket és eszközöket, melyek egy beavatkozás során elengedhetetlennek bizonyulnak. Természetesen a nagy hőségben biztosított vízsugárszerelést nagyon élvezték a fesztiválozók.

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Nagy siker a VOLT-os stand Nagy siker a VOLT-os stand Nagy siker a VOLT-os stand
>>> További képek a galériában <<<