Hírek

Újabb önállóan beavatkozó: Őriszentpéter ÖTE
2016. június 30. 13:15
Hosszúpereszteg és Jánosháza példáját követve Őriszentpéter önkéntes tűzoltó egyesülete is teljesítette az önálló beavatkozáshoz szükséges szigorú feltételeket, és július 1-jétől önállóan is végezhet tűzoltási és műszaki mentési feladatokat az általa vállalt hat településen.

Ettől a naptól elsőként riasztják őket az Őriszentpéter, Nagyrákos, Ispánk, Szalafő, Kondorfa, Szatta környezetében történő tűzesetekhez és egyéb káresetekhez. Ennek köszönhetően a jövőben ezekre a „fehér folton” található településekre is hamarabb érkezik a szakszerű tűzoltói segítség. Az útba indító ünnepséget június 24-én tartotta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az 1882-ben alakult ÖTE jelenleg huszonhét taggal működik; ebből huszonnégyen teljesítették a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot, és tizennégyen tettek kisgépkezelői vizsgát. Tűzoltásvezetésre jogosító képzettséggel öten, a gépjárművezetők közül PAV alkalmassági vizsgával hárman, készenléti gépjármű típusvizsgával öten rendelkeznek. A rendszerbeállító gyakorlatot az egyesület április 9-én sikeresen teljesítette.

A sikerhez gratulálunk!

 

 

Fotók: BM OKF